Op zaterdagochtend 30 november heeft een aantal van onze schermers meegedaan aan de gezamenlijke training van Henk Smit, Farid Noori en Sirano ‘t Zand. Het was een feestelijke bijeenkomst ter ere van Sinterklaas. De kinderen konden in drie parcours kennis maken met de verschillende vechtsporten, maar ook met elkaar. Dat sport kan zorgen voor verbinding en verbroederring werd al snel duidelijk. De kleine kickbockers namen een nogal speciaal schermwapen in de hand en de schermers lieten zien dat zij ook heel hoog konden schoppen!

Ook de trainers genoten van het enthousiasme van de kinderen; zelfs toen zij in het eindspel door alle kinderen gezamenlijk te grazen werden genomen.  Na afloop van de training nog even gezellig wat drinken en pepernoten eten in de kantine. Wat niemand verwacht had: een snelle Piet bracht voor alle kinderen cadeautjes en snoepgoed.

Hopelijk doen wij het volgend jaar weer en dan met alle jonge schermers.