Weekplanning & trainingen

Weekplanning & trainingen

Trainingen

WAPEN: De floret is een licht en flexibel wapen om te stoten. Voor elektrisch scoren heeft de ‘elektrische’ floret een drukknop om een ​​slag te registreren.
REGELS: Protocol bepaalt het gedrag van schermers en het bevel van de scheidsrechter is wet. Het recht van overpad bepaalt wie scoort. Bij floret is het doelgebied de romp.
TACTIEKEN: Dit zijn onder meer verschillende manieren van pareren en aanvallen, ‘faken’-acties, reacties uitlokken en snel scoren op fouten. Houding, balans, snelheid en snel voetenwerk zijn de sleutel tot een goede timing en afstandscontrole.

WAPEN: De degen is zwaarder en stijver, maar net als de floret een stotend wapen. Voor elektrisch scoren heeft de ‘elektrische’ degen een drukknop om een ​​aanraking te registreren.
REGELS: Protocol bepaalt het gedrag van schermers en het bevel van de scheidsrechter is wet. Bij degen is het doelwit het hele lichaam. Geen voorrangsregels, elke treffer telt.
TACTIEKEN: Deze omvatten verschillende parries en aanvallen, “faken” -acties, reacties uitlokken en snel scoren op fouten. Houding, balans, snelheid en snel voetenwerk zijn de sleutel tot een goede timing en afstandscontrole.

WAPEN: de lightsaber is een karakteristieke wapen afkomstig uit van de film serie Star Wars.
REGELS: met de lightsaber mag je in een grotere oppervlakte bewegen waardoor er meer dynamiek ontstaat. Er zijn zes verschillende vormen om de sport te beoefenen en iedereen begint bij vorm één. Met deze vorm kunnen er verschillende wedstrijden gehouden worden. Het gehele bovenlichaam is het doelwit. TACTIEKEN: dit zijn onder meer het aanvallen en verdedigen. Daarnaast is de dynamiek door optimaal gebruik te maken van het veld een belangrijk onderdeel. Net zoals de andere vormen van schermen is ook hier de houding, balans, snelheid, reactievermogen en voetenwerk een sleutel tot het winnen van het spel.

Enthousiast geworden?

Meld je aan voor de 4-weekse introductie cursus en leer alles over schermen!

Week planning

Jaarkalender op de website

Vergeet niet af en toe te kijken op onze website naar de aankomende evenementen (https://schermcentrumnoord.nl/events/). Of nog beter: integreer de activiteitenkalender van SCN in jouw agenda (“Abonneer op kalender”).

Lees verder »

BoS / NNST op 20 november op SCN

Op zondag 20 november organiseert SV SCN weer een BOS/NNST-toernooi. In de ochtend is er een recreatief jeugdtoernooi (floret) is voor alle niveaus (het zogeheten Best-of-Six toernooi). In de middag

Lees verder »

Sporthopper

Sporthopper is een initiatief van 050sport Groningen.  Jongens en mesjes van de basisscholen kunnen 3x per jaar op een voordelige wijze kennismaken met een hele ruime keuze aan sporten. Ook

Lees verder »