Lichtzwaard vechten

Lichtzwaard vechten

Het schermcentrum heeft in samenwerking met het lokale sportakkoord een nieuwe ontwikkeling die ze met beide handen gaan vastpakken. In Frankrijk is het sinds 2019 al officieel een sport en het wordt nu naar Groningen toegebracht. Lichtzwaard vechten of te wel Light Saber. De regels zijn vergelijkbaar met sabel, alleen dan is het niet meer van voor naar achteren bewegen maar ook opzij. Je beweegt namelijk in een vierkant gebied waarbij het bovenlichaam doelwit is.

De komende tijd zal schermvereniging SCN de sport gebruiken voor evenementen binnen en buiten het schermcentrum. Tegelijkertijd zal worden onderzocht of er een structureel sportaanbod voor ontwikkeld kan worden.

 

Jaarkalender op de website

Vergeet niet af en toe te kijken op onze website naar de aankomende evenementen (https://schermcentrumnoord.nl/events/). Of nog beter: integreer de activiteitenkalender van SCN in jouw agenda (“Abonneer op kalender”).

Lees verder »

BoS / NNST op 20 november op SCN

Op zondag 20 november organiseert SV SCN weer een BOS/NNST-toernooi. In de ochtend is er een recreatief jeugdtoernooi (floret) is voor alle niveaus (het zogeheten Best-of-Six toernooi). In de middag

Lees verder »

Sporthopper

Sporthopper is een initiatief van 050sport Groningen.  Jongens en mesjes van de basisscholen kunnen 3x per jaar op een voordelige wijze kennismaken met een hele ruime keuze aan sporten. Ook

Lees verder »