Lichtzwaard vechten

Lichtzwaard vechten

Het schermcentrum heeft in samenwerking met het lokale sportakkoord een nieuwe ontwikkeling die ze met beide handen gaan vastpakken. In Frankrijk is het sinds 2019 al officieel een sport en het wordt nu naar Groningen toegebracht. Lichtzwaard vechten of te wel Light Saber. De regels zijn vergelijkbaar met sabel, alleen dan is het niet meer van voor naar achteren bewegen maar ook opzij. Je beweegt namelijk in een vierkant gebied waarbij het bovenlichaam doelwit is.

De komende tijd zal schermvereniging SCN de sport gebruiken voor evenementen binnen en buiten het schermcentrum. Tegelijkertijd zal worden onderzocht of er een structureel sportaanbod voor ontwikkeld kan worden.

 

Succesvol Toernooi 19-11-2023

Op 19 november vorig jaar was er bij Schermcentrum Noord een vriendschappelijk toernooi voor alle belangstellende schermers uit Noord Nederland en Duitsland. Na vele spannende potjes zijn bijna alle deelnemers

Lees verder »

Nieuw bestuur sv SCN

Op de ALV van 20 maart 2023 hebben de leden van schermvereniging SCN een nieuw bestuur gekozen. Fred Hilhorst gaat nog even door als penningmeester, maar Ferdi van der Werf

Lees verder »